Onze adviezen

Geef altijd de juiste aandacht aan het feit dat het stukje kip ons eten is. Werk daarom hygiënsch en houdt onderstaande punten in de gaten;

Hygiëne

Kippenvlees bevat veel eiwitten. Belangrijk voor u, want eiwitten zijn noodzakelijke bouwstoffen voor uw lichaam. Eiwitrijke producten hebben echter één nadeel: bij verkeerde behandeling vormen ze een voedingsbodem voor bacteriën. Sommige bacteriesoorten veroorzaken bij een hoge concentratie voedselvergiftiging. Als u op de juiste manier met rauw pluimveevlees omgaat, voorkomt u dergelijke problemen. Werk hygiënisch, zodat u kruisbesmetting voorkomt.

Kip bewaren

Onze producten zijn vers en bevatten altijd een THT datum. Kip bewaren doet u in de koelkast of diepvries. Leg verse kipproducten na thuiskomst altijd direct in de koelkast. De ideale bewaartempratuur ligt tussen de -2 en + 4 C. Leg de verpakking geopend in de koelkast of verpak het eventueel opnieuw in folie.

In de keuken

Houd rauw vlees altijd gescheiden van reeds bereid vlees. Leg nooit gebradenvlees van kip, kalkoen of wild op een bord of schaal waarop rauw vlees heeft gelegen. Hetzelfde geldt voor het bestek. Snijd de producten op een goed te reinigen snijplank met een schoon, glad (en scherp) mes. Was  uw handen, zowel voor als na aanraking van rauw vlees. Met deze maatregelen voorkomt u ‘kruisbesmetting’. 

Kip ontdooien

U kunt de kip max 3 maanden bewaren in de vriezer (-18 c). Laat bevroren vlees zoals kip altijd 24 uur in de koelkast ontdooien. Indien mogelijk de oorspronkelijk verpakking wegnemen, het vlees in een vergiet leggen en de boven zijde afdekken. Gooi het lekvocht weg. Gebruik dit dus nooit voor soep of saus!

Bereiding kip en pluimvee

Voor de bereiding van kippenvlees, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat het gerecht altijd goed gaar is, voordat u het serveert. Goed gaar vlees laat gemakkelijk los van het bot. Een al bereid kipgerecht kan in de koelkast nog 2 dagen worden bewaard. Bij het marineren van kip is het belangrijk dat u een goed afsluitbare koelkastdoos gebruikt en deze onderin de koelkast plaatst.